Projecten Afrika

Medische & mentale ondersteuning

In het teken van spina bifida & hydrocephalus

Roels vader Hugo trekt meerdere malen per jaar naar Uganda en Rwanda om zijn steentje bij te dragen aan de lokale gezondheidszorg. Hij focust zich voornamelijk op de aandoeningen spina bifida en hydrocephalus. Spina bifida (oftewel open rug) is een aangeboren aandoening waarbij één of meerdere wervels van de patiënt niet sluiten. Hydrocephalus (oftewel waterhoofd) wordt veroorzaakt door een teveel aan hersenvocht.

In samenwerking met verschillende Belgische bedrijven levert Hugo geschikt medisch materiaal aan en ondersteunt hij zowel artsen als patiënten met zijn uitgebreide kennis. Met zijn Vereniging voor spina bifida en hydrocephalus (vzw) informeert hij niet alleen patiënten, maar organiseert hij ook tal van activiteiten. Daar brengt hij jongeren en (jong)volwassenen samen om ervaringen te delen.

Hugo hoopt met zijn vereniging en aanpak de bewustwording over spina bifida en hydrocephalus te vergroten. Zo ondertekende hij bijvoorbeeld recent een samenwerkingsverband met een opstartende organisatie in Rwanda.

Wil u meer weten over zijn projecten? Geef hem dan zeker telefonisch een seintje!