Over ons

Hoe onze thuisverpleging ontstaan is

Het verhaal achter onze thuisverpleging

Hallo, ik ben Roel Van den Berge, bestuurder van thuisverplegingspraktijk TVP-VDB bv. Mijn praktijk biedt totaalzorg aan huis in de regio Zottegem/Herzele. De afgelopen vijf jaar hebben we een volwaardig patiëntenbestand opgebouwd door in te zetten op kwalitatieve zorg en een persoonlijke connectie. Onze praktijk is aangesloten bij Zorgconnect, een erkende beroepsorganisatie voor zelfstandige verpleegkundigen.

Mijn verhaal begon in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem, waar ik in juli 2016 voltijds aan de slag ging. In maart van het volgende jaar startte ik met thuisverpleging in bijberoep. Ik specialiseerde me in wondzorg en patiënten vroegen me meer en meer of ik hun wonden verder kon blijven verzorgen na hun ontslag uit het ziekenhuis.

Natuurlijk kon ik dat! De patiënt ondersteunen bij elke stap van het behandelingstraject was een zeer leerrijke ervaring en gaf mij en de patiënt bovendien veel voldoening. De professionele ziekenhuiszorg doortrekken naar de thuisomgeving en streven naar het beste resultaat, zijn de doelen waarvoor wij elke dag opnieuw de baan op gaan! 

Meer weten over
onze werkwijze?

Maak vandaag nog uw afspraak!

Leer onze verpleegkundigen kennen

In oktober 2017 nam ik de planning en facturatie in Easynurse over van een collega uit Herzele. Easynurse is een handige facturatietool voor zelfstandige verpleegkundigen. Daardoor spendeerden we minder tijd aan de administratie en kwam er meer tijd vrij voor de patiënt. Daarnaast namen mijn vader en ik haar zorgrondes over op verlofdagen. Dat doen we vandaag nog steeds.

Nadat ik twee jaar fulltime op de dienst Orthopedie en Neurochirurgie in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem had gewerkt, nam ik in maart 2019 een half jaar loopbaanonderbreking om de thuisverplegingspraktijk verder uit te bouwen.

Tijdens die periode combineerde ik zwaardere zorgprofielen met bijscholingen om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de zorgsector. In oktober van hetzelfde jaar ging ik halftijds werken binnen de mobiele ploeg van het ziekenhuis. Die uitdagende ervaring gaf me de kans om elke dienst te leren kennen en mijn kennis te verruimen.

Op 1 maart 2020 werd de eenmanszaak overgezet naar een vennootschapsvorm en een maand later mocht ik mijn eerste (halftijdse) werknemer welkom heten: mijn partner Daphne neemt sindsdien de administratie voor haar rekening.